Barcelona

Добре дошли в Барселона!

13.04.2008

Днес започва нашето пътуване към красивият каталунски град. Ако искате да ни придружите, макар и виртуално, тук ще се опитаме да ви предадем обстановката от Барселона и нейните околности с думи и картинки.

Надяваме се да си изкарате почти толкова приятно колкото нас!

Емо и Надя

Неделя 13.04.2008

Полета от Виена премина при ясно и спокойно време с отлична видимост. Реших да използвам хубавото време и да пътувам с футболния си екип. Като минавахме над Кан, Ница и Монако на Надя и се прииска ако може да скочи с парашут за малък шопинг тур по ривиерата. Снимките които виждате тук са от френското крайбрежие.

На летището ни чакаше резервираната кола, която за наша приятна изненада се оказа съвсем новичка! След малко объркване на магистралата пристигнахме в хотела от който се открива страхотна гледка над Барселона!

Вечер в Барселона

Винаги съм си мислел че във Виена имаме проблеми с паркирането, но тук в Барселона е нещо невероятно. След близо час въртене из улиците на града се отказахме и се насочихме към първият платен паркинг, иначе сигурно цяла вечер щяхме да си прекараме в колата. По пътя видяхме стадиона Ноу Камп но разбира се поради липса на места за паркиране не можахме да спрем да го разгледаме на спокойствие.

След като посрещнахме изгряващото слънце в спокойната и още спяща Виена, се озовахме на залез слънце в пълната противиположност на спокойствие и сън! Каталунската столица сигурно никога не спи, улиците в центъра са винаги оживени, шумни и притежават собствен чар, който трябва да се види.

Ето тук можете да направите това, а ние се отправяме към някой крайбрежен ресторант, да се насладим на многобройните тапас мезета и хубавото испанско вино. Наздраве!

Манастира Монсерат 14.04.2008

Никога не сме си представяли, че само на 50 километра от морската ивица, може да се озовем сред такива невероятни скалисти планини. Въпреки че бяхме гледали снимки от манастира преживяването беше страхотно! В следващата галерия ще видите снимките от манастира, но ви препоръчваме да дойдете и лично да го разгледате – повярвайте ни няма да съжалявате.

Sitges – любов от пръв поглед!

Още при предишното ни посещение на Барселона случайно открихме това малко градче на южното крайбрежие и ведната се влюбихме в него! Кокетни къщи в медитерански стил се редуват с луксозни хотели разположени по продължението на брега. Крайбрежната алея привлича като магнит млади и стари, местни и туристи за разходка, спорт или просто за едно следобедно кафе „кон лече”.

След този прекрасен ден изпълнен с толкова емоции, вечерята в централното кафе на брега на морето е особено вкусна. Шумът на вълните се примесва с испански ритми идващи от група български цигани – какво повече му трябва на човек за да е щастлив!

Лека нощ и до утре!

Costa Brava 15.04.2008

Днес ще обикаляме градчетата по крайбрежието на север от Барселона. Първата ни спирка се казва Blanes. Плажът е безкрайно дълъг и въпреки хладното време, вече се виждат първите плажуващи. Продължаваме на север по тесен криволичещ път към следващата ни спирка.

Няма да се впускаме в подробно описване на отделните градчета, защото всяко едно си има собствен чар който трябва да се усети на място. От всички посетени места по северното крайбрежие нашият безспорен фаворит е градчето Tossa de Mar. Старият град се издига на скалисто възвишение между два залива и е обграден от крепостна стена. Всичко е много автентично и имаш чуството че се пренасяш векове назад във времето.

Барселона 16 – 18.04.2008

Последните три дни прекарахме в Барселона. Програмата беще уплътнена от сутрин до вечер и не ни остана никакво време да качваме снимки. Ето че вече почивката свърши и сега отново сме във Виена. От Барселона ни останаха следващите снимки, хубавите спомени, вкусът на хамон и надеждата скоро да се върнем пак.

16.04 17.04 18.04 18.04

Тук ви казваме довиждане и до нови срещи!

Емо и Надя